Agriphoto

Analyse peen

L'approvisionnement substantiel de la terre fait baisser le prix de la carotte

14 Octobre 2022 -Jesse Torringa

L'offre de carottes a considérablement augmenté et il y a beaucoup d'offres en ce moment. En raison principalement des coûts de stockage plus élevés, davantage de carottes semblent être proposées à l'étranger. Cela fait baisser le prix du B-peen. Le C-peen est et reste rare pour le moment.

Souhaitez-vous continuer à lire cet article ?

Devenez abonné et obtenez un accès instantané

Choisissez l'abonnement qui vous convient
Avez-vous un conseil, une suggestion ou un commentaire concernant cet article ? Faites le nous savoir

Nu het rooiseizoen vordert wordt duidelijk dat de opbrengsten lager uit gaan vallen dit seizoen. "Het worden zeker geen toppers dit jaar, dat is duidelijk te zien bij de eerste percelen die voor de bewaring worden gerooid", vertelt een insider. De stand is goed en de grofte valt gewoon tegen.

Markt wordt overspoeld
De spoelers draaien op dit moment op een laag tempo rustig door. Zij hebben weinig werk. Af land is het momenteel erg druk en er wordt veel peen af land aangeboden. Daar komt extra aanbod bij van boeren die de peen liever niet willen opslaan, daar geen ruimte voor hebben of niet de torenhoge bewaarkosten willen betalen. Het risico dat de kwaliteit in de bewaring straks tegenvalt terwijl de verkoopprijs nog laag is willen zij niet lopen. Het extra aanbod drijft de prijs van B-peen naar beneden. Vorige week werd er nog €20 tot €21 per 100 kilo betaald voor B-peen. Dat is inmiddels verder naar beneden gezakt. De DCA-notering voor B-peen komt daardoor uit op gemiddeld €18 per 100 kilo. Door het vele rooien de komende week wordt er nog meer aanbod verwacht wat de prijs van B-peen verder onder druk kan zetten.

Met het dalen van de prijs voor B-peen loopt het verschil tussen de B- en C-peen verder op. C-peen is er minder en dat lijkt ook zo te blijven. Daarom blijft de DCA-notering voor C-peen gelijk op gemiddeld €25,50 per 100 kilo.

Pression de la maladie - Rouille brune
Propulsé par Agroweer

Appelez notre service client 0320 - 269 528

ou par courrier à soutienboerenbusiness. Nl

tu veux nous suivre ?

Recevez notre Newsletter gratuite

Des informations actuelles sur le marché dans votre boîte de réception chaque jour

login