Shutterstock

Analyse Carotte

Le marché néerlandais de la carotte est en grande partie fermé

27 janvier 2023 - Jurphaas Lugtenburg - Réaction 1

Ce n'est certainement pas une tempête sur le marché de la carotte. Les producteurs avec de bonnes carottes sont coincés dans la selle et les flushers ne peuvent pas ou ne veulent pas encore le faire. Cela le rend très silencieux dans le commerce pour la livraison directe.

Souhaitez-vous continuer à lire cet article ?

Devenez abonné et obtenez un accès instantané

Choisissez l'abonnement qui vous convient
Avez-vous un conseil, une suggestion ou un commentaire concernant cet article ? Faites le nous savoir

Nederlandse peen is te duur op de Europese markt en andere aanbieders duiken onder onze prijzen, is een veel gehoorde opmerking onder handelaren en spoelers. Nederlands spoelers zijn voor een belangrijk deel van hun werk wel afhankelijk van de export. Door matig lopende export is het bij veel spoelers dan ook erg rustig.

Tranquillement
Als het bij spoelers rustig is, is het bijna automatisch in de handel op de boer ook rustig. Verschillende telers met goede peen in de schuur houden vast aan €200 per kist. Door de grote verschillen in kwaliteit en wat er uit een kist wordt gespoeld, zegt die prijs per kist eigenlijk niets over de kiloprijs die onder de streep over blijft. Door de grote verschillen in kwaliteit is het ook een hele brede prijsrange waarop zaken gedaan worden. Matige partijen in klasse II zitten rond of net onder €20 per 100 kilo terwijl voor goede partijen €30 wordt betaald.

De DCA Notering voor klasse I b-peen is deze week gelijk gebleven €25 tot €30 per 100 kilo. Voor de c-peen staat de DCA notering op €28 tot €32 per 100 kilo. Grove peen is er niet veel en daardoor blijft de prijs erop. Wat ook meespeelt is dat er minder b-peen gepoeld wordt waardoor er ook minder grove peen beschikbaar komt.

Pression de la maladie - Rouille brune
Propulsé par Agroweer

Appelez notre service client 0320 - 269 528

ou par courrier à soutienboerenbusiness. Nl

tu veux nous suivre ?

Recevez notre Newsletter gratuite

Des informations actuelles sur le marché dans votre boîte de réception chaque jour

login