Agriphoto

Analyse Carotte

Le marché de la carotte défie la logique économique

10 février 2023 - Jurphaas Lugtenburg

Ce n'était certainement pas une semaine ennuyeuse sur le marché de la carotte. Plusieurs transactions ont été réalisées à un niveau élevé. Les producteurs ont le sentiment qu'il se passe vraiment quelque chose sur le marché et cela leur donne confiance.

Souhaitez-vous continuer à lire cet article ?

Devenez abonné et obtenez un accès instantané

Choisissez l'abonnement qui vous convient
Avez-vous un conseil, une suggestion ou un commentaire concernant cet article ? Faites le nous savoir

Deze week is de Fruit Logistica-beurs in Berlijn en dat is doorgaans geen week waarin het druk is in de peenhandel. Dat is nu even anders gelopen. De prijs heeft, met name aangezwengeld door zaken op termijn, een behoorlijke stap omhoog gezet. Die stijging is vooral gebaseerd op verwachting en heeft een sterk speculatief karakter. Voor een teler maakt dat overigens niet uit, geld is geld. Sommige spoelers en handelaren zien de prijs stijgen en gaan links en rechts eens informeren bij telers hoeveel er nog vrij zit en wat de telers voor een prijs in gedachte heeft. Een teler die een paar van die telefoontjes achter elkaar krijgt, heeft al snel het idee dat het echt loopt en raakt vaster gestemd.

Markt zit opslot
Op basis  van prijs zou je verwachten dat er echt wat gaande is op de peenmarkt. Maar in de export is het over het algemeen erg rustig. Het vaste werk loopt door, maar daar houdt het ook wel op. Het is wat moeilijk objectief te staven maar bijvoorbeeld de Transactie-app van DCA wordt niet overspoeld met peentransacties op het moment. Effectief is de peenmarkt verder in het slot gegooid. "Telers vragen nu bijna hetzelfde geld als wat wij voor de gespoelde peen in het zakje krijgen, dat helpt niet om eens echt wat weg te spoelen in een week", aldus een spoeler.

De DCA-notering voor b-peen is deze week flink gestegen met €6 naar €30 tot €38 per 100 kilo. De meeste handel zit echter op de onderkant van de notering De DCA-notering voor c-peen komt deze week uit op €36 per 100 kilo, een stijging van €5 ten opzichte van vorige week.

radar de pluie
Propulsé par Agroweer

Appelez notre service client 0320 - 269 528

ou par courrier à soutienboerenbusiness. Nl

tu veux nous suivre ?

Recevez notre Newsletter gratuite

Des informations actuelles sur le marché dans votre boîte de réception chaque jour

login