Agriphoto

Analyse fourrage

Le marché du fourrage se distingue par sa stabilité

3 janvier 2023 - Jurphaas Lugtenburg

De handel in ruwvoer kabbelt een beetje voort. Dat past ook wel bij deze periode van het jaar. Door de vakantieperiode draaien verschillende fouragehandelaren nog niet op volledige sterkte. Het vaste werk loopt goed door, veel extra's zijn er op het moment niet.

Souhaitez-vous continuer à lire cet article ?

Devenez abonné et obtenez un accès instantané

Choisissez l'abonnement qui vous convient
Avez-vous un conseil, une suggestion ou un commentaire concernant cet article ? Faites le nous savoir

Het aanbod van goed voer houdt niet over volgens verschillende insiders. Vooral kuilgras waar de koeien goed melk op geven is nauwelijks te krijgen. En als er wat voorbij komt weet de verkoper ook goed de prijs. Vraag naar kuilgras is er wel, maar als je het niet kan krijgen houdt het snel op volgens een handelaar. De DCA Indicatieprijs voor kuilgras komt uit op €85 per ton.

Goede snijmaïs is beter te krijgen dan kuilgras, maar ook de handel in snijmaïs is rustig. Enkele handelaren merken op dat er wel wordt geïnformeerd naar maïs voor levering over een aantal weken maar dat veehouders maar nog geen haast hebben met leveren. De DCA Indicatieprijs blijft op €100 per ton staan.

Renseignez-vous sur les sous-produits
De vraag naar bijproducten blijft goed. Door de prijsbewegingen op de graanmarkt en seizoen-verschuivingen in de aardappelverwerkende industrie, worden er door verschillende leveranciers wat wijzigingen gedaan in de prijzen van aardappelbijproducten zoals stoomschillen en persvezel. Het aanbod van voeraardappelen blijft krap en er zitten behoorlijke verschillen in de prijzen die handelaren rekenen. De DCA Indicatieprijs voor voeraardappelen heeft een stapje omhoog gedaan gezet naar €50 per ton. De DCA Indicatieprijs van bierbostel blijft stabiel op €4,05 per procent droge stof.

De handel in hooi en stro loopt gestaag door. Echt druk is het niet maar de vaste klanten blijven goed aan de markt. De DCA Indicatieprijs voor tarwe- en gerstestro is gelijk gebleven aan vorige week en komt uit op €140 per ton. De DCA Indicatieprijs voor graszaadhooi staat op €145 tot €155 per ton, afhankelijk van het ras. Voor weidehooi komt de prijs uit op €190 per ton.

radar de pluie
Propulsé par Agroweer

Appelez notre service client 0320 - 269 528

ou par courrier à soutienboerenbusiness. Nl

tu veux nous suivre ?

Recevez notre Newsletter gratuite

Des informations actuelles sur le marché dans votre boîte de réception chaque jour

login