TI / Shutterstock.com

Actualités Melk

La production de lait aux États-Unis est à nouveau en hausse

21 mars 2023 - Wouter Job

Ook in februari werd er in de Verenigde Staten meer melk geproduceerd, vergeleken met dezelfde periode in 2022. Ten opzichte van januari neemt de groei wel wat af. Ook de export zit in de lift. 

Avez-vous un conseil, une suggestion ou un commentaire concernant cet article ? Faites le nous savoir

Melkveehouders in de VS in de 24 grootste staten produceerden afgelopen maand 7.670 miljoen ton melk, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaans landbouwministerie (USDA). Dit is een toename van 1% vergeleken met vorig jaar. In januari lag de aanvoer nog 1,5% boven het niveau van vorig jaar.

De groei vloeit voor uit een hogere productie per koe en eveneens doordat het aantal melkkoeien met zo'n 50.000 toenam tot 8,94 miljoen. Met name grote melkveestaten Texas en New York dragen bij aan de groei. In Californië, de grootste zuivelstaat, is een beperkte krimp zichtbaar.

Hogere export
Naast een hogere melkaanvoer laat de Amerikaanse zuivelsector ook hogere exportcijfers zien. Zo groeide de afzet in januari met 16% tot 181.000 ton milk solids, tegenover januari 2022. In waarde uitgedrukt steeg de afzet met 21% tot $710 miljoen. De grote exportfabricaten als magere melkpoeder, weipoeder en kaas boekten terreinwinst. De afzet van volle melkpoeder en babymelkpoeder ging wel omlaag. Vooral buurland Mexico kocht aanzienlijk grote volumes, net als Japan.

radar de pluie
Propulsé par Agroweer

Appelez notre service client 0320 - 269 528

ou par courrier à soutienboerenbusiness. Nl

tu veux nous suivre ?

Recevez notre Newsletter gratuite

Des informations actuelles sur le marché dans votre boîte de réception chaque jour

login