Propre image

Boerenbusiness Prix ​​de l'agro-industrie

'Base scientifique CowToilet'

21 Juillet 2022 - Editeurs Boerenbusiness

Boerenbusiness présente l'Agribusiness Award pour la quatrième fois cette année. Le prix récompense les entreprises proposant un produit ou un service innovant présentant un avantage financier pour l'agriculteur. L'un des nominés de l'année dernière était Hanskamp avec le CowToilet. Comment se porte cette innovation un an plus tard ?

Hanskamp heeft afgelopen jaar de rapportages afgerond; de metingen laten zien dat het CowToilet zijn werk doet. "We hebben dus een wetenschappelijke onderbouwing en dat is in deze tijd heel hard nodig: het aantonen van bewijs voor emissiereducerende systemen", aldus directeur Henk Hanskamp. Het CowToilet is een geautomatiseerd urineersystem voor koeien. Na het eten van het krachtvoer worden de koeien uitgenodigd om in het CowToilet te plassen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het natuurlijk zenuwreflex die een plasneiging veroorzaakt bij de koe. De urine wordt hierbij opgevangen in het reservoir van het CowToilet. Hierdoor kan er ammoniak gereduceerd worden.

"Er is constant onduidelijkheid rondom de emissiereducering. Door deze onduidelijkheid kunnen we nog niet terugkijken op de verwachtingen. Dit moment wordt eigenlijk steeds uitgesteld. Wat moeten we doen met die emissiereducering?"

Hanskamp is enthousiast over het unieke concept dat zij hebben aangeleverd bij hun deelname. "Wij vinden het kunnen laten plassen van een koe op het toilet zo briljant uniek dat de hele wereld het mag weten."  De wetenschap gaf hen vooraf 2% kans van slagen. "Dit is dus wel erg bijzonder, dit werd vooraf als een grapje ervaren."

Spanning rondom uitreiking
Twee andere genomineerden, Lely en JOZ, hadden vrij vergelijkbare innovaties, aldus Hanskamp. "Natuurlijk is het laatste moment dan spannend om te kijken of we de Award meepakken of niet. Het was dan ook best een tegenvaller dat we niet wonnen, omdat we in onze ogen goed aansloten bij het systeem van Lely, de winnaar van de Award."

Hanskamp raadt een deelname echter wel aan. "Je moet wel echt iets bijzonders hebben om mee te doen aan deze award. Ga niet meedoen om het meedoen!" Over de pitch die de genomineerden mochten houden voor de vakjury is Hanskamp het meest te spreken. "De pitch was goed en dit was professioneel opgepakt!"

Prix ​​de l'agrobusiness 2022
La page d'inscription pour l'Agribusiness Award 2022 est maintenant ouverte. Vous pouvez vous inscrire jusqu'au 11 septembre. Le jury évalue ensuite les candidatures et sélectionne les nominés. 

Ben jij het bedrijf in de agribusiness die met een vernuftig product, vernieuwende dienst of baanbrekend productieproces de boer aantoonbaar financieel voordeel oplevert? Alors cliquez ici pour plus d'informations.

Avez-vous un conseil, une suggestion ou un commentaire concernant cet article ? Faites le nous savoir
radar de pluie
Propulsé par Agroweer

Interview Cynthia Zhu

« L'adoption de l'IA est importante pour conserver notre position de leader »

Fond Prix ​​de l'agro-industrie

Comment le laitier du passé a inspiré Picnic

Actualités Prix ​​de l'agro-industrie

BBLeap remporte l'Agribusiness Award 2023

BB TV Nuire à Ypma

Un enrichisseur de fumier aide les éleveurs à devenir plus écologiques

Appelez notre service client 0320 - 269 528

ou par courrier à soutienboerenbusiness. Nl

tu veux nous suivre ?

Recevez notre Newsletter gratuite

Des informations actuelles sur le marché dans votre boîte de réception chaque jour

login